четверг

Мешканці Ірпеня протестували проти переділу землі


В Ірпені жителі прорвалися на сесію міськради, протестуючи проти незаконного, на їхню думку, переділу землі у місті.

На сесію Ірпінської міської ради, яка відбувалася 6 вересня, було винесено більше сотні питань. Усі вони стосуються земельних наділів.

Місцева мешканка Наталія Крилушкіна вийшла висловити протест проти таких дій чиновників, які самовільно вирішують долю землі, що належить громаді. "Розкрадають землю, продають її гектарами. Олігархи забирають. А бідному селянину ніде картоплю посадити", - каже активістка.

Учасники акції в Ірпіні підрахували, що депутати хочуть передати в оренду та власність більше семи гектарів землі.




Кандидат у народні депутати від партії "Удар" Олександр Юраков підтримує активістів і додає, що варто думати не лише про будівництво житла. За його словами, не варто забувати і про інфраструктру міста, а це дитячі, садки, школи, поліклініки та багато інших об’єктів.

"Ніхто не думає, де завтра будуть діти, в яких школах вона навчатимуться, у які дитсадки ходитимуть, чи будуть дитячі поліклініки. Коли забудовник отримує дозвіл на будівництво і при цьому не вкладає гроші в інфраструктуру, вважаю, що це злочин. Так робити не можна", - сказав Олександр Юраков.





Активісти з гаслами та закликами припинити "дерибан" землі прорвалися на сесію міськради.

Своєю чергою мер Ірпеня Володимир Скаржинський запевнив, що на засіданні усе чесно, а питань про передачу у власність та оренду гектарів землі навіть у порядку денному нема.

"Візьміть порядок денний і подивіться. Де 7,5 гектарів про які ви говорите? Тут нема виділення земельних ділянок. Нема. Десятки земельних ділянок, півтори гектара оренди", - сказав мер Скаржинський.

Після майже годинної перепалки активісти покинули засідання міськради. Залишилися розчаровані, адже того дня влада їх так і не почула. Водночас активісти пообіцяли повернутися ще не раз повернуться до мерії зі своїми вимогами.

Тільки-но за активістами зачинилися двері зали засідань, ірпінські депутати взялися голосувати
земельні питання.


Деталі

Комментариев нет:

Отправить комментарий