четверг

"Четверта влада" створила прес-клуб Києво-Святошинського району

Четверта влада" створила прес-клуб Києво-Святошинського району


На засіданні ініціативної групи у Вишневому було прийнято рішення створити прес-клуб Києво-Святошинського району. Ініціатором заходу виступили голова громадського руху «Ми разом» Олександр Юраков та Всеукраїнська асоціація «Солідарність журналістів».

«Прийшов час, щоб журналісти нашого - Києво-Святошинського району - об'єдналися і створили свій професійний прес-клуб, де могли б зустрічатися, обговорювати поточні проблеми, допомагати один одному у вирішенні профессинальних завдань», - підкреслив Олександр Юраков, відкриваючи засідання круглого столу.


Приводів для появи прес-клубу в районі виявилося чимало. Це і відкрите обговорення фактів тиску на журналістів, і подолання складнощів з отриманням інформації, особливо в такий період як передвиборча компанія, і можливість зустрічатися за одним столом з усіма політиками регіону. Зрештою, елементарний захист трудових прав працівників редакцій. Для того, аби перелічити всі вопроси і завдання, що стоять сьогодні перед «четвертою владою», знадобиться не один аркуш паперу. Учасники круглого столу сприйняли пропозицію Олександра Юракова з ентузіазмом і цілком підтримали ініціативу громадського діяча.

«Якщо ми будемо об'єднані, буде простіше співпрацювати з органами влади та отримувати від них нормальні коментарі, - зазначила Мальвіна Корж, заступник головного редактора газети «Західне передмістя». - Але, якщо ми будемо номінальним прес-клубом, то це буде непереконливо. Необхідно, щоб прес-клуб Києво-Святошинського району був офіційно зареєстрованою організацією. Тоді ми станемо реальною силою».

З Мальвіною Корж погодилися всі присутні на зустрічі журналісти. В ході першого засідання «новонародженого» прес-клубу прозвучала безліч ідей і пропозицій, які вирішено почати втілювати в життя.

Зокрема, ідею Олександра Юракова провести конкурс серед журналістів Києво-Святошинського району за трьома номінаціями: «Краща публікація на соціально-політічну проблематику», «Краща публікація на політічну проблематику» і «Краще журналістське розслідування», зустріли на«ура». Журналісти вирішили не обмежуватися трьома номінаціями і до наступного прес-клубу підготувати розширену пропозицію.

«Прекрасна ідея, - вважає Вадим Богачук, головний редактор газети «Голос громад Київщини». - Справа в тому що зазвичай, коли хтось краще напише, то можна і не помітити, пройти повз. Але ж це по-справжньому здорово, що колеги звертають увагу і оцінюють! Таким чином, ми долаємо власний егоїзм».

Ініціативна група прийняла рішення розпочати процес реєстраціїпрес-клубу та підготувати перший захід: засідання прес-клубу за участю кандидатів у народні депутати по 95 округу.

Засідання круглого столу прес-клубу вирішено проводити у великих містах Києво-Святошинського району, таких як Ірпінь, Боярка, Вишневе.

«Я думаю, до нас підтягнуться журналісти та редактори тих видань, які з тих чи інших причин не змогли прийти на перше засідання. Хоча запрошення отримали всі ЗМІ району», - висловив сподівання Олександр Юраков, автор ідеї створення прес-клубу Києво-Святошинського району.

Комментариев нет:

Отправить комментарий