понедельник

Київо-Святошинський район відсвяткував День Незалежності

У День Незалежності на центральних площах найбільших міст Києво-Святошинського району – Боярки, Вишневого та Ірпіня – сотні людей відвідали акції під назвою «Україна вчора, сьогодні і завтра». Ініціатором проведення заходів виступив громадський рух «Ми разом».

Лідер руху Олександр Юраков привітав українців зі святом та разом з діточками випустив у небо кульки з побажаннями для нашої держави.

Чимало людей розповіли йому про свої проблеми. Вже зараз вони починають вирішуватись. «У Вишневому, наприклад, до нас підійшла вчителька місцевої школи, - розповідає Олександр Юраков. – Вона попросила, аби в одному з кабінетів поставили нове вікно – адже взимку там дуже холодно, неможливо займатись. На наступний день туди виїхав наш прораб й питання було закрито».


Команди аніматорів розважали дітей та дорослих, майстри орігамі – вчили всіх охочих своєму мистецтву.

«Я навчилась робити паперових лелек, - розповіла школярка Юля, що відвідала акцію в Ірпіні. - За давньою легендою, якщо змайструвати 1000 лелек – мрія чи бажання стане реальністю. Тому дуже символічно, що тут, поруч, активісти «Ми разом» приймають у людей побажання для діючої та майбутньої влади».

Робилось це не просто так – адже учасники акції стануть головними героями кінофільму «Україна: вчора, сьогодні, завтра», присвяченого 21-й річниці незалежності нашої держави. Присутні охоче брали участь у його створенні: давали давали інтерв'ю , розповідали про Україну, ії перемоги та поразки за часів незалежності, ділились своїми мріями про майбутнє держави. І, звісно ж, висловлювали свої побажання владі.

Діючу владу українці просили «не красти, не брехати та не обманювати людей». Майбутню просили про найголовніше – виконувати свої обіцянки. «Я хочу щоб ви ставились до нас як до самих себе», - побажала завтрашнім народним обранцям 13-річна Наталія.

Деталі

пятница

Ірпінь очистили від сміття


Олександр Юраков, кандидат у народні депутати України по 95-му виборчому округу від партії УДАР, разом з однопартійцями відзначив свято незалежності конкретними справами. Партійці прибрали куточки Ірпіня, до яких не доходять руки у влади та комунальних служб.


"За українською традицією, перш, ніж святкувати, треба хату прибрати, впевнені активісти. Тому, перш ніж святкувати, ми вирішили очистити наші міста та села від сміття, що накопичилося за кілька останніх років".


"Це очищення України від бруду та сміття - своєрідна розминка перед великою чисткою, яка очікує країну після парламентських виборів. Адже країна потерпає від бруду корупції та безвідповідальності влади. Ми очистимо її від цих нашарувань, які заважають дихати й розвиватися державному організму, - пояснюють у партії "УДАР". - Ми очистимо українську владу від корупціонерів, як очищаємо наші міста та села. Всі говорять, що необхідно змінити країну. Ми це робимо".

Деталі
  

четверг

"Четверта влада" створила прес-клуб Києво-Святошинського району

Четверта влада" створила прес-клуб Києво-Святошинського району


На засіданні ініціативної групи у Вишневому було прийнято рішення створити прес-клуб Києво-Святошинського району. Ініціатором заходу виступили голова громадського руху «Ми разом» Олександр Юраков та Всеукраїнська асоціація «Солідарність журналістів».

«Прийшов час, щоб журналісти нашого - Києво-Святошинського району - об'єдналися і створили свій професійний прес-клуб, де могли б зустрічатися, обговорювати поточні проблеми, допомагати один одному у вирішенні профессинальних завдань», - підкреслив Олександр Юраков, відкриваючи засідання круглого столу.


Приводів для появи прес-клубу в районі виявилося чимало. Це і відкрите обговорення фактів тиску на журналістів, і подолання складнощів з отриманням інформації, особливо в такий період як передвиборча компанія, і можливість зустрічатися за одним столом з усіма політиками регіону. Зрештою, елементарний захист трудових прав працівників редакцій. Для того, аби перелічити всі вопроси і завдання, що стоять сьогодні перед «четвертою владою», знадобиться не один аркуш паперу. Учасники круглого столу сприйняли пропозицію Олександра Юракова з ентузіазмом і цілком підтримали ініціативу громадського діяча.

«Якщо ми будемо об'єднані, буде простіше співпрацювати з органами влади та отримувати від них нормальні коментарі, - зазначила Мальвіна Корж, заступник головного редактора газети «Західне передмістя». - Але, якщо ми будемо номінальним прес-клубом, то це буде непереконливо. Необхідно, щоб прес-клуб Києво-Святошинського району був офіційно зареєстрованою організацією. Тоді ми станемо реальною силою».

З Мальвіною Корж погодилися всі присутні на зустрічі журналісти. В ході першого засідання «новонародженого» прес-клубу прозвучала безліч ідей і пропозицій, які вирішено почати втілювати в життя.

Зокрема, ідею Олександра Юракова провести конкурс серед журналістів Києво-Святошинського району за трьома номінаціями: «Краща публікація на соціально-політічну проблематику», «Краща публікація на політічну проблематику» і «Краще журналістське розслідування», зустріли на«ура». Журналісти вирішили не обмежуватися трьома номінаціями і до наступного прес-клубу підготувати розширену пропозицію.

«Прекрасна ідея, - вважає Вадим Богачук, головний редактор газети «Голос громад Київщини». - Справа в тому що зазвичай, коли хтось краще напише, то можна і не помітити, пройти повз. Але ж це по-справжньому здорово, що колеги звертають увагу і оцінюють! Таким чином, ми долаємо власний егоїзм».

Ініціативна група прийняла рішення розпочати процес реєстраціїпрес-клубу та підготувати перший захід: засідання прес-клубу за участю кандидатів у народні депутати по 95 округу.

Засідання круглого столу прес-клубу вирішено проводити у великих містах Києво-Святошинського району, таких як Ірпінь, Боярка, Вишневе.

«Я думаю, до нас підтягнуться журналісти та редактори тих видань, які з тих чи інших причин не змогли прийти на перше засідання. Хоча запрошення отримали всі ЗМІ району», - висловив сподівання Олександр Юраков, автор ідеї створення прес-клубу Києво-Святошинського району.

среда

Юраков став кандидатом у народні депутати

Юраков став кандидатом у народні депутати


ЦВК зареєструвала Олександра Юракова, лідера громадського руху «Ми разом», кандидатом у народні депутати від партії «УДАР» по 95-му одномандатному округу.

Головним пріоритетом роботи майбутнього парламенту Олександр Юраков вважає підвищення якості життя громадян. Тому його перші законодавчі ініціативи будуть спрямовані на здійснення державної соціальної політики, покликаної підвищити рівень життя і забезпечити нові робочі місця. Більше того, договір про гарантовані умови праці повинен стати повсюдною практикою роботодавців.

Крім того, Олександр Юраков планує добиватися максимального спрощення всіх процедур організації бізнесу. А також пропонує різко скоротити кількість податків, що на сьогодні стала світовим антирекордом України.

- Україна має стати країною рівних можливостей, де кожен зможе реалізувати себе. Парламент просто зобов’язаний бути двигуном модернізації держави, - вважає кандидат у депутати.

За його словами, держава не зможе нормально обслуговувати інтереси громадян без проведення антикорупційної люстрації. Всі корумповані чиновники, правоохоронці, судді та прокурори повинні бути зняті з посад.

- Ефективно захищати права людей може тільки незалежна судова влада. Тому слід усунути політиків від процедури призначення суддів, - переконаний Олександр Юраков.

Для посилення контролю громадян над державою він вважає за необхідне забезпечити право народного вотуму недовіри. Громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та відправляти у відставку голів місцевих адміністрацій, керівників міліції й податкової, прокурорів і суддів.

Як представник виборців Києво-Святошинського району, в якому розміщений 95-й округ, Олександр Юраков буде відстоювати низку заходів щодо захисту прав пенсіонерів, робітників і дітей, створення робочих місць та благоустрою району. Це передусім – відкриття відділень міської лікарні у Вишневому, будівництво пологових будинків та дитячих лікарень, створення нової сучасної станції швидкої допомоги, вирішення проблем освітлення вулиць і вивозу сміття, заміна систем водопостачання в Гостомелі. Не менш важливі напрямки роботи – забезпечення закладів освіти району сучасним обладнанням, будівництво спортивних майданчиків у мікрорайонах міст і розбудова інфраструктури району.

вторник

Олександр Юраков відкриває перспективи для молоді

Олександр Юраков відкриває перспективи для молоді


Завдяки підтримці лідера громадського руху «Ми разом» у місті Вишневому почали активно розвиватися молодіжні ініціативи. Зокрема, «Молодіжна Вишнева рада» отримала приміщення та всі умови для роботи.

Розпочалася співпраця молоді з місцевими громадськими організаціями, депутатським корпусом та підприємцями міста.

Невдовзі спільно з громадським рухом Олександра Юракова «Ми разом» буде розроблено проект «Молодіжна карта Вишневого». Його мета – визначити першочергові питання, які цікавлять молодь, та знайти шляхи для подолання проблем.

«Наш рух системно працює над вирішенням питань молодіжної і соціальної політики. І не лише у Вишневому, а й у Києво-Святошинському районі в цілому», – підкреслив Олександр Юраков. – «Молоді люди потребують перспективи. І наша співпраця доводить, що майбутнє України – в руках активної молоді, яка готова змінювати обличчя країни».